dc.contributor.author | Дабіжук, Т. М. | |
dc.contributor.author | Дабижук, Т.М. | |
dc.contributor.author | Dabizhuk, T. M. | |
dc.contributor.author | Денисик, Г. І. | |
dc.contributor.author | Денисик, Г. И. | |
dc.contributor.author | Denisik, G. I. | |
dc.date.accessioned | 2017-08-15T10:47:49Z | |
dc.date.available | 2017-08-15T10:47:49Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | Дабіжук Т. М. Аналіз джерел забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україні/ Т. М. Дабіжук, Г. І. Денисик // Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Географія. – 2010. – Вип. 20. – Вінниця, 2010. – С. 161-167 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://93.183.203.244:8080/xmlui/handle/123456789/972 | |
dc.description | Географія. Дослідження. Продукти харчування. Джерела забруднення. Україна | uk_UA |
dc.description.abstract | Розглянуто основні джерела забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україні, виділено шляхи надходження важких металів в ґрунти та у продукти харчування у процесі переробки та зберігання, показана максимальна разова ГДК для деякихважких металів у
важкій воді, розроблені рекомендаціїщодо зменшення потрапляння важких металів у продукти харчування українців на всіх етапах їх виробництва:вирощування, переробки та зберігання. | uk_UA |
dc.description.abstract | из источников загрязнения соединениями тяжелых металлов пищевых продуктов в Украине. Рассмотрено основные источники загрязнения соединениями
тяжелых металлов пищевых продуктов в Украине; выделено пути проникновения тяжелых металлов в почвы и пищевые продукты в процессе пререработки и хранения, показана максимальная разовая ГДК для некоторых тяжеллых металов в питьевой воде; разработаны рекомендации относительно
уменьшения попадания тяжолых металлов в пищевые продукты украинцев на всех этапах их производства: выращивания, переработки и хранения. | |
dc.description.abstract | It is considered the basic sources of pollution by connections of heavy metals of foodstuff in Ukraine; it is allocated ways of penetration of heavy metals to soils and foodstuff to processing and storages, it is shown maximum single GAD for some of heavy metals in potable water; recommendations concerning hit reduction of heavy metals in foodstuff of Ukrainians at all stages of their manufacture are developed: cultivation, processing and storage. | |
dc.publisher | Вінниця (ВДПУ) | uk_UA |
dc.subject | продукти харчування | uk_UA |
dc.subject | джерела | uk_UA |
dc.subject | важкі метали | uk_UA |
dc.subject | шляхи надходження | uk_UA |
dc.subject | здоров’я населення | uk_UA |
dc.subject | грунти | uk_UA |
dc.subject | пищевые продукты | uk_UA |
dc.subject | источники | uk_UA |
dc.subject | тяжелые металлы | uk_UA |
dc.subject | пути проникновения | uk_UA |
dc.subject | почвы | uk_UA |
dc.subject | здоровье населения | uk_UA |
dc.subject | foodstuff | uk_UA |
dc.subject | sources | uk_UA |
dc.subject | heavy metals | uk_UA |
dc.subject | ways of penetration | uk_UA |
dc.subject | soil | uk_UA |
dc.subject | population health | uk_UA |
dc.title | Аналіз джерел забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україні | uk_UA |
dc.title.alternative | Анализ источников загрязнения соединениями тяжелых металлов пищевых продуктов в Украине | uk_UA |
dc.title.alternative | The analysis of sources of pollution by connections of heavy metals of foodstuff in Ukraine | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |