Show simple item record

dc.contributor.authorДабіжук, Т. М.
dc.contributor.authorДабижук, Т.М.
dc.contributor.authorDabizhuk, T. M.
dc.contributor.authorДенисик, Г. І.
dc.contributor.authorДенисик, Г. И.
dc.contributor.authorDenisik, G. I.
dc.date.accessioned2017-08-15T10:47:49Z
dc.date.available2017-08-15T10:47:49Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationДабіжук Т. М. Аналіз джерел забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україні/ Т. М. Дабіжук, Г. І. Денисик // Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Географія. – 2010. – Вип. 20. – Вінниця, 2010. – С. 161-167uk_UA
dc.identifier.urihttp://93.183.203.244:8080/xmlui/handle/123456789/972
dc.descriptionГеографія. Дослідження. Продукти харчування. Джерела забруднення. Українаuk_UA
dc.description.abstractРозглянуто основні джерела забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україні, виділено шляхи надходження важких металів в ґрунти та у продукти харчування у процесі переробки та зберігання, показана максимальна разова ГДК для деякихважких металів у важкій воді, розроблені рекомендаціїщодо зменшення потрапляння важких металів у продукти харчування українців на всіх етапах їх виробництва:вирощування, переробки та зберігання.uk_UA
dc.description.abstractиз источников загрязнения соединениями тяжелых металлов пищевых продуктов в Украине. Рассмотрено основные источники загрязнения соединениями тяжелых металлов пищевых продуктов в Украине; выделено пути проникновения тяжелых металлов в почвы и пищевые продукты в процессе пререработки и хранения, показана максимальная разовая ГДК для некоторых тяжеллых металов в питьевой воде; разработаны рекомендации относительно уменьшения попадания тяжолых металлов в пищевые продукты украинцев на всех этапах их производства: выращивания, переработки и хранения.
dc.description.abstractIt is considered the basic sources of pollution by connections of heavy metals of foodstuff in Ukraine; it is allocated ways of penetration of heavy metals to soils and foodstuff to processing and storages, it is shown maximum single GAD for some of heavy metals in potable water; recommendations concerning hit reduction of heavy metals in foodstuff of Ukrainians at all stages of their manufacture are developed: cultivation, processing and storage.
dc.publisherВінниця (ВДПУ)uk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectджерелаuk_UA
dc.subjectважкі металиuk_UA
dc.subjectшляхи надходженняuk_UA
dc.subjectздоров’я населенняuk_UA
dc.subjectгрунтиuk_UA
dc.subjectпищевые продуктыuk_UA
dc.subjectисточникиuk_UA
dc.subjectтяжелые металлыuk_UA
dc.subjectпути проникновенияuk_UA
dc.subjectпочвыuk_UA
dc.subjectздоровье населенияuk_UA
dc.subjectfoodstuffuk_UA
dc.subjectsourcesuk_UA
dc.subjectheavy metalsuk_UA
dc.subjectways of penetrationuk_UA
dc.subjectsoiluk_UA
dc.subjectpopulation healthuk_UA
dc.titleАналіз джерел забруднення сполуками важких металів продуктів харчування в Україніuk_UA
dc.title.alternativeАнализ источников загрязнения соединениями тяжелых металлов пищевых продуктов в Украинеuk_UA
dc.title.alternativeThe analysis of sources of pollution by connections of heavy metals of foodstuff in Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record